SOS Dolfijn

SOS Dolfijn

Stichting SOS Dolfijn: het opvang- en kenniscentrum voor walvissen in de Noordzee

Langs de Nederlandse kust spoelen regelmatig walvisachtigen aan. Het gaat hierbij voornamelijk om bruinvissen, de kleinste tandwalvissen. Stichting SOS Dolfijn biedt hulp aan deze dieren in nood. In elke situatie wordt gekeken hoe een dier het best geholpen kan worden. Om bruinvissen en dolfijnen te kunnen redden beschikt SOS Dolfijn over een specialistisch opvangcentrum en een speciale dolfijnambulance.

Proefdiervrij

Medewerkers en vrijwilligers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar voor zieke en gewonde walvissen. De zorg voor dieren in het opvangcentrum is zeer intensief. De meeste dieren verblijven enkele maanden bij SOS Dolfijn. Zodra een patient volledig hersteld is, volgt het hoogtepunt van het werk: het dier wordt terug gebracht naar zee!

Bruinvissen, dolfijnen en walvissen worden ernstig bedreigd door o.a. vervuiling, geluidsverstoring en bijvangst in netten. Samen met wetenschappelijke organisaties en andere partners zet SOS Dolfijn zich in voor walvisachtigen in de Noordzee. Door middel van onderzoek komt de stichting steeds meer te weten over walvissen.. Deze kennis wordt gebruikt om wilde populaties beter te kunnen beschermen. Ook vindt SOS Dolfijn het belangrijk dat mensen in Nederland weten dat deze prachtige dieren in onze Noordzee leven. Om die reden besteedt de stichting veel tijd aan educatieve projecten en voorlichting op scholen en evenementen.

Social Media