Liliane Fonds

Liliane Fonds
Het Liliane Fonds wil de wereld openen voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Zodat ze kunnen meedoen en meetellen in hun gemeenschap.

Samen met lokale contactpersonen zorgen we voor directe, persoonsgerichte en kleinschalige hulp op maat. Met persoonlijke aandacht en (para)medische en sociale revalidatie stimuleren we de groei van het kind. Tegelijkertijd proberen we de omgeving te ontsluiten en de toekomstkansen van het kind te verbeteren door onderwijs, werk en inkomen. Een behoorlijk bestaan is geen gunst, het is een basisrecht van elk kind.

Liliane Fonds

Kinderen zoals Mafereh (14). Zij is een meisje dat moeilijk kan bewegen. Ze heeft verstijfde benen en een zwakke linkerhand. Haar handicap is niet aangeboren, maar op jonge leeftijd ontstaan. De meeste mensen in het district waar ze woont zijn erg arm. Eerst werd Mafereh niet geaccepteerd door haar omgeving. Er werd gezegd dat ze behekst was en daarom een handicap had. Haar ouders zorgden slecht voor het meisje.

Zij hielden Mafereh thuis verborgen. Totdat een contactpersoon van het Liliane Fonds in Sierra Leone haar vonden, in een hoekje van het huis. Zij hebben ervoor gezorgd dat het meisje medische hulp kreeg en al gauw naar school kon.

Social Media