Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren

Stichting Spieren voor Spieren
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten! Voor zo?n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek en ondersteuning voor deze kinderen door middel van het organiseren van sport gerelateerde activiteiten en door het werven van fondsen. Hiermee creeert de Stichting inzichten en middelen om spierziekten beter te kunnen behandelen en uiteindelijk de wereld uit te helpen. Kortom Spieren voor Spieren roept iedereen in Nederland op om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Spieren voor Spieren

Achtergrond
Op 28 januari 1998 werd de Stichting Spieren voor Spieren opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren van de Stichting. Vanaf 2000 is Louis van Gaal samen met zijn vrouw Truus heel actief als ambassadeur voor Spieren voor Spieren. Sinds de oprichting zetten ook veel topsporters zich in voor de Stichting. Deze sporters vormen samen het Oranjeteam waarvan een aantal verschillende teamleden altijd en met veel inzet aanwezig is op Spieren voor Spieren gelieerde, sportieve evenementen.

Visie
Een groot deel van de spierzieke kinderen in Nederland heeft geen uitzicht op een gezonde toekomst. Spieren voor Spieren wil hier verandering in brengen door structureel onderzoeksprojecten te financieren die erop gericht zijn om spierziekten bij kinderen uit de wereld te helpen. Tegelijkertijd streeft de Stichting ernaar om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. Zo financiert Spieren voor Spieren mede met het UMC, het geavanceerde diagnostisch Kindercentrum in Utrecht, waardoor een snellere diagnose en behandelingsvoorstellen mogelijk zijn geworden. In november 2011 heeft de Stichting het eerste expertise centrum op het gebied van SMA en in november 2013 het tweede expertise centrum op het gebied van FSHD geopend om zo een snellere ontwikkeling naar meer gerichte behandelingen te bevorderen.

Social Media